Ongewenste haargroei permanent verwijderen


Laat u door licht aanraken!


Het Pulsar-Light Touch multifunctioneel Intens Pulse Light Systeem (IPL) is een technologische doorbraak die effectief en vrijwel pijnloos kan worden toegepast voor de behandeling van:
  • Permanente haarvermindering
  • Verouderde huid
  • Bacteriologische acné
  • Door de zon beschadigde huid
  • Wijnvlekken
  • Couperose
  • Rosacea
  • Pigmentvlekken
  • Vasculaire aandoeningen

Scheren, harsen, epileren en ontharingscrémes, zijn tijdrovend en het effect is maar van korte duur. Harsen en elektrolyse zijn pijnlijk en kunnen bovendien ook tot andere ongemakken zoals ingroeiende haartjes leiden. Deze behoren tot het verleden met een nieuwe en snelle ontharingsmethode. De LIGHT TOUCH® behandelingen zijn gebaseerd op lichttherapie. Het ideale, veilige, pijnloze en definitieve ontharing voor dames en heren.

Hoe werkt het?

De behandeling gebeurt door middel van licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door melanine, in het pigment dat zich van nature in het merg van het haar bevindt. Deze absorptie van licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje 70°C bedraagt, gaat het haarzakje samensmelten (coaguleren). Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd. Naarmate de huid lichter en het haar donkerder is, zal de behandeling efficiënter zijn.

Voor wie is de behandeling geschikt?

In principe is de behandeling voor iedereen geschikt. Variërend van een zeer witte huid tot een donkerbruine huid kunnen effectief en risicoloos behandelend worden. Gebieden met rode, witte of grijze haren kunnen niet behandeld worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn gemiddeld 5 tot 10 behandelingen nodig, met tussenpozen variërend van 4 tot 10 weken. Per behandeling is er een haarreductie van 10-15%.

Het informatiegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt een uitgebreid informatiegesprek plaats. Tijdens dit consult zal ik u vragen stellen over uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid. Op basis van uw wensen en mogelijkheden bepalen we samen de voor u meest geschikte behandeling en ik geeft aan welke resultaten kunnen worden verwacht en wat de kosten zijn. Tevens worden de mogelijke risico's en complicaties met u besproken. Als u op basis van dit uitgebreide informatiegesprek besluit om tot behandeling over te gaan, dan kan deze meteen plaatsvinden.

Voorbereiding

Vanaf 4 weken voor en tijdens de behandeling zijn epileren, harsen of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Tijdens deze periode mag er alleen worden geknipt (evt. met een tondeuse) of geschoren.

Verder is het aan te raden om een 3-tal weken vóór en na de behandeling de zone die u wenst te ontharen zo weinig mogelijk aan de zon bloot te stellen. Als u veel buiten bent, raad ik u aan een zonnebrand crème te gebruiken met een hoge bescherming om te voorkomen dat de huid te veel gebruind is.

De behandeling

Allereerst wordt het gebied waar behandeld moet worden afgetekend en geschoren, waarna een koele contactgel wordt aangebracht en er flitsen volgen op de huid. Dit voelt u nauwelijks en ook na de behandeling zal er geen irritatie optreden.Het werkt als volgt: de lichtflits wordt omgezet in warmte en wordt via het pigment van de haar naar de voedingsbodem van het haar geleid. Deze voedingsbodem wordt door de warmte vernietigd en de haar zal op die plaats niet meer kunnen groeien.