Hoe verloopt een permanent make-up behandeling?

Allereerst worden uw vragen en wensen in het intakegesprek besproken. Het is prettig als u opgemaakt komt, of uw make-up producten meeneemt, zodat ik kan zien hoe u zichzelf opmaakt.

De voorgeschreven formulieren over de risico’s van Permanente Make-Up, het toestemmingsformulier en de nazorginstructies van de GGD worden besproken en ingevuld.

Er wordt gevraagd welke medicijnen u gebruikt, neemt u deze eventueel mee.

Indien u bloedverdunners gebruikt meld dit dan even bij het maken van de afspraak.

Het gebruik van aspirine wordt afgeraden. Andere pijnstilling is wel toegestaan.

Drink geen alcohol minstens 24uur voor de behandeling, dit verhoogt de gevoeligheid en doorbloeding van de huid waardoor de behandeling een stuk onaangenamer word en het pigment door de bloeding slecht in de huid achterblijft.

Het drinken van koffie voor de behandeling wordt afgeraden omdat dit invloed kan hebben op de verdoving. Appelsap drinken vlak voor de behandeling heeft een gunstig effect op de behandeling. Het verlaagt de gevoeligheid en het pigment wordt beter opgenomen omdat het bloed wat dikker is.

Samen met u wordt de kleur en de vorm bepaald. Hierbij word rekening gehouden met de kleur van uw huid, ogen, haar en de vorm van uw gezicht. De lippen of wenkbrauwen worden voorgetekend. Het pigmenteren begint pas nadat de vorm en kleur volledig naar uw wens zijn en de huid verdoofd is. Tijdens de behandeling wordt er steeds met u overlegd over het resultaat. U kijkt dus constant mee in de spiegel.

Na de behandeling krijgt u een formulier met nazorginstructies mee naar huis. De nazorginstructies dient u nauwkeurig op te volgen.

De gehele behandeling duurt gemiddeld 2 tot 3 uur. Direct na de behandeling is het resultaat iets donkerder dan gewenst doordat de opperhuid zich volzuigt met pigment. Na verloop van een paar dagen zal, door de natuurlijke celvernieuwing, een kleine hoeveelheid pigment worden afgestoten waardoor het resultaat lichter word. In de lederhuid (tweede huidlaag) wordt het pigment ingekapseld en zal daardoor langer blijven zitten.

Nabehandeling

Een tweede behandeling, de nabehandeling, vindt na ongeveer vier weken plaats om alles netjes bij te werken. Door laagje over laagje te werken wordt het mooiste resultaat gecreëerd. Per behandeling kunnen altijd veranderingen aangebracht worden in vorm en kleur.

De huid vernieuwt zich continu. Deze vernieuwing heeft als gevolg dat de aangebrachte permanente make-up geleidelijk zal vervagen. De snelheid van dit vervagingproces is afhankelijk van een aantal factoren zoals; het huidtype, uw leeftijd, het gebruikte kleurpigment en de mate van zonlicht waaraan de huid wordt blootgesteld. In sommige gevallen is het mogelijk dat na 3 jaar de permanente make-up al grotendeels verdwenen is. Ik adviseer u de pigmentatie na een jaar opnieuw bij te laten werken om zo de levensduur te verlengen (hiervoor geldt het speciale tarief van € 75,-)

Uiteraard is de praktijk volledig hygiënisch ingericht en in het bezit van een vergunning van de GGD. Op de website www.veiligpmu.nl kunt u zien dat salon Avant-Garde aan deze strenge eisen voldoet en ingeschreven staat.